praktijk voor beeldexpressie

 

Individuele begeleiding/therapie.

 Woorden voorbij…………….
Onder persoonlijke begeleiding wordt geprobeerd om beelden te geven aan gevoelens waarvoor woorden moeilijk te vinden zijn. Het doel is om gericht ondersteuning te bieden in de zoektocht naar een balans, die kan bijdragen aan een andere blik op de toekomst.

Voor wie:
Heb je gezondheidsproblemen of verdriet, of ben je burnout, dan kan beeldexpressie je handvatten geven.

Hoe?
De therapie is doelgericht. Tijdens de intake bespreken we het doel van de therapie, wat je wilt bereiken en of dit haalbaar is. Ook kijken we dan hoeveel sessies we nodig denken te hebben. Met behulp van het werken met materialen wordt er een beweging ingezet en worden persoonlijke beelden aangesproken, die inzicht kunnen geven in wat je bezig houdt.  Beeldexpressie kan er bijvoorbeeld toe bijdragen en zichtbaar maken dat je andere dingen kunt dan je denkt. Je hoeft daarvoor niet creatief te zijn. Vertrouw op je eigen capaciteiten. Om beelden naar de oppervlakte te halen, hoef je geen groot kunstenaar te evenaren.

Creatieve therapie:
Door te tekenen, te schilderen of te werken met andere materialen bijvoorbeeld klei, kun je door gerichte opdrachten een beeld maken van wat je innerlijk bezighoudt.
Dit beeld heeft meer zeggingskracht dan woorden.

Imaginatie/ visualisatie:
Imaginatie is het bewust oproepen van beelden.
Een voorbeeld:
Waar denk je aan als ik vraag naar een stuk fruit? Hoe ziet het eruit, hoe groot is het, welke kleur heeft het, hoe ruikt het, hoe smaakt het………..? Ieder heeft hierbij zijn eigen beeld.
Op deze manier kun je dus naar allerlei situaties kijken. Je eigen beeld maken en bekijken.

Hoe?
Stap 1: Al werkend met je eigen beelden word je je bewust van waar je aan wilt werken en zo komt er een proces op gang.

Stap 2: Door gerichte opdrachten kom je bij je eigen beelden van je problemen en hoe je ermee om kunt gaan. Alleen jij kunt weten wat je nodig hebt.

Stap 3: Naar de toekomst. Hoe ga je verder? Hoe kun je deze beelden in je dagelijkse leven gebruiken om weer greep te krijgen en te houden op je leven?